Save the date

De nieuwe data voor de Hengstenkeuring en de Faderpaard show voor  2025 zijn 8, 9, 10 en 11 januari 2025.

Kaartverkoop

De kaartverkoop start exclusief voor leden van het KFPS in de maand oktober 2024, waarna een week later de kaarten in de vrije verkoop komen. Houd voor meer informatie deze website in de gaten.

Terugkijken?

Facebookpagina’s:
KFPS-presenteert KFPS Royal Friesian
Instagram & Youtube
Instagram Youtube

Op onze social media pagina’s kunt u veel informatie en beelden terugvinden van de editie van 2024.

Heeft u vragen? Wilt u sponsoren of weten welke mogelijkheden er zijn voor relatiemarketing? Stuur dan een mail naar hengstenkeuring@kfps.nl

Graag tot ziens op 8, 9, 10 en 11 januari 2025!

Friese Paarden: a love for live

Van bijna uitgestorven tot een bloeiend ras met 70.000 geregistreerde paarden in meer dan 80 landen: het Friese paard heeft vele stormen overwonnen en is populairder dan ooit. De koninklijke uitstraling, het vriendelijke, mensgerichte karakter, de veelzijdigheid in sport… Het aanpassingsvermogen van het Friese paard is grenzeloos. A Love for Life, een liefde voor het leven.

Zwarte parels populair over de hele wereld

Het populaire Friese paard is misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende paardenras ter wereld. Deze zwarte parels met hun trotse en imposante verschijning hebben zich verspreid over alle windstreken van de aardbol. Van China tot Canada en van Zweden tot Zuid-Afrika. Ze zijn het symbool van kracht en elegantie en weten met hun levendige en vriendelijke karakter vele harten te stelen. Ze schitteren in beroemde Hollywoodfilms, in shows en ook in het theater spektakel De Stormruiter. In de sport, tot op hoog internationaal niveau, zijn de Friese paarden echte blikvangers. Die populariteit is niet van alle tijden, zo leert ons de geschiedenis over het Friese paard.

In 1879 werd het stamboek opgericht

Ter bescherming van het Friese paard richtte een groep Friese landeigenaren en boeren in 1879 in herberg ‘De drie Romers’ te Roordahuizum (Reduzum) het (Friesch) Paarden-Stamboek op. Het eerste paardenstamboek van Nederland van het enige eigen paardenras dat Nederland rijk is.