KFPS presenteert:

Hengstenkeuring
7-8-9 januari 2021

Friesian Proms
7-8 januari 2021

Meer info volgt. Een prachtige compilatie van de Hengstenkeuring en de jubileum showavonden Friesian Proms 2020.

Video compilatie editie 2020

Faderpaard compilatie

Foto’s Hengstenkeuring 2020

Foto’s FRIESIAN PROMS 2020

HELMUT LOTTI

Er wordt weleens gezegd dat muziek in je genen moet zitten. Bij Helmut Lotti is dat zeker zo. Op zijn vijfde beleefde hij zijn eerste podiumervaring in de Gentse Opera in de rol van de zoon van een markies. In 1989 nam hij deel aan de populaire Soundmixshow in Nederland waar hij My Boy van Elvis Presley vertolkte. Hij eindigde als tweede en kreeg een contract aangeboden voor een volledige CD. In eerste instantie onder de artiestennaam Kevin Leach maar hij besloot dichter bij hemzelf te blijven en veranderde zijn naam al snel in Helmut Lotti. Een verkorting van zijn naam Helmut Lotigiers.

Na een in eerste instantie Vlaams succes, volgde schoorvoetend het Franstalige deel van België, Walonië. In 1995 brak Helmut Lotti definitief internationaal door. Vele albums met uiteenlopende muziekstijlen variërend van klassiek repertoire van Luciano Pavarotti tot rock ’n roll van Elvis Presley (Helmut is een groot Elvis fan) en Afrikaanse, Russische, Zuid Amerikaanse en pop-muziek, volgden. Vele Concerten en TV-optredens in een groot aantal Europese landen, de VS, Canada, enz., konden natuurlijk niet uitblijven. Als kers op de taart en erkenning van zijn grote talent heeft het publiek hem omarmd en heeft Helmut Lotti vele muziekprijzen en de Koninklijke onderscheiding Grootofficier in de Leopoldsorde mogen ontvangen.

FRIESIAN PROMS en Helmut Lotti

Helmut Lotti voor een exclusief gastoptreden naar de FRIESIAN PROMS 202 – 5th Edition. Opnieuw wordt het internationale karakter van de FRIESIAN PROMS onderschreven. Naast op paardengebied LORENZO The Flying Frenchman gecontracteerd te hebben is de organisatie er in geslaagd de komende FRIESIAN PROMS 5th Edition voor een extra verrassing te zorgen en niemand minder dan de uit België afkomstige Helmut Lotti voor en exclusief gast optreden (in 2020 vinden geen concerten in Nederland plaats) aan de line up toe te voegen.

Heel bijzonder want Helmut treedt nooit op zonder zijn eigen orkest maar vond dit toch wel een heel bijzondere gelegenheid waarvoor hij een uitzondering maakt. Zijn motivatie, ‘Waar tref je een combinatie van een groot orkest, koor, artiesten en paardenoptredens aan…?’

Zoals u hebt kunnen lezen is Helmut Lotti een groot fan van Elvis Presley. De kans is dan ook groot dat hij naast enkele licht klassiek titels een tribute aan The King zal brengen. Welke paardenoptredens hem zijn optreden zullen omlijsten is nog een verassing. Dat het een bijzonder onderdeel van de FRIESIAN PROMS concertshow wordt staat vast!