KFPS presenteert:

Hengstenkeuring
7-8-9 januari 2021

Friesian Proms
7-8 januari 2021

Meer info volgt. Een prachtige compilatie van de Hengstenkeuring en de jubileum showavonden Friesian Proms 2020.

Video compilatie editie 2020

Faderpaard compilatie

Foto’s Hengstenkeuring 2020

Foto’s FRIESIAN PROMS 2020

MARCEL VEENENDAAL, leadzanger van DI-RECT

‘Out of the box’ denken, het is Marcel Veenendaal op het lijf geschreven. De zanger van DI-RECT was dan ook meteen enthousiast om mee te werken aan de FRIESIAN PROMS-5th Edition.

Voor de organisatie is het een prachtige  uitdaging samen met  de kleurrijke en sympathieke Marcel een repertoire uit te zoeken. Vanzelfsprekend onder muzikale begeleiding van The Symphonic Music Connection én het FRIESIAN PROMS koor. Met de titel kunnen we overigens al een tipje van de sluier oplichten…..‘De Bestemming’.

Marcel groeide op in Ede waar zijn muzikale talent tot ontwikkeling kwam. Actief als hij is ging hij als zanger en muzikant vaak voor jamsessies naar Nijmegen, Arnhem en Utrecht. Een uitstekende leerschool. Marcel was tevens enige tijd verbonden aan het Wageningse musicaltheater Roekeloos. Zijn bekendheid kreeg vorm door zijn deelname aan het televisieprogramma AVRO’s Sterrenjacht in 2004, waar hij in de finale tweede werd. Vervolgens was hij te zien in theater- en musicalproducties als Jesus Christ Superstar, The Wiz en Hair. Ook was zijn stem te horen in tekenfilms en tekenfilmseries. Via de,door Jan Rot in 2008 in het Nederlands vertaalde, rockopera Tommy kwam hij in contact met Di-rect.

In 2009 besloot de toenmalige leadzanger van Di-rect, Tim Akkerman, zich te gaan richten op een solocarrière. In het BNN televisieprogramma ‘Wie is Di-Rect’ werd Veenendaal na een afvalrace op 8 november van hetzelfde jaar door de band als nieuwe zanger gekozen waarmee hij vele successen heeft behaald. Inmiddels is Marcel niet meer weg te denken uit de Nederlandse popscene.

Naast DI-RECT heeft Marcel Veenendaal ook nog andere projecten lopen, zoals de muziekproductie Ohm. Met deze voorstelling heeft hij in 2018, samen met het Gelders Orkest en Tom Trapp, een aantal openluchttheaters bezocht. Verder is Marcel ook tweemaal coach geweest in het televisieprogramma ‘It takes 2’. Als professional heeft hij Bekende Nederlanders, die niet werkzaam zijn in de muziekbusiness, begeleid tijdens dit traject. Hij won met zijn pupillen Dionne Slagter en Loes Haverkort.