KFPS presenteert:

Hengstenkeuring
7-8-9 januari 2021

Friesian Proms
7-8 januari 2021

Meer info volgt. Een prachtige compilatie van de Hengstenkeuring en de jubileum showavonden Friesian Proms 2020.

Video compilatie editie 2020

Faderpaard compilatie

Foto’s Hengstenkeuring 2020

Foto’s FRIESIAN PROMS 2020

MARCEL VEENENDAAL, leadzanger van DI-RECT

Marcel Veenendaal, de frontman van DI-RECT, naar de FRIESAN PROMS 5th Edition.

Marcel groeide op in Ede waar  zijn muzikale talent tot ontwikkeling kwam. Actief als hij is ging hij als zanger en muzikant vaak voor jamsessies naar NijmegenArnhem en Utrecht. Een uitstekende leerschool. Marcel was tevens enige tijd verbonden aan het Wageningse musicaltheater Roekeloos. Zijn bekendheid kreeg vorm door zijn deelname aan het televisieprogramma AVRO’s Sterrenjacht in 2004, waar hij in de finale tweede werd. Vervolgens was hij te zien in theater- en musicalproducties als Jesus Christ Superstar, The Wiz en Hair. Ook was zijn stem te horen in tekenfilms en tekenfilmseries. Via de door Jan Rot in 2008 in het Nederlands vertaalde rockopera Tommy kwam hij in contact met Di-rect.

In 2009 besloot de toenmalige leadzanger van DI-RECT, Tim Akkerman, zich te gaan richten op een solocarrière. In het BNN televisieprogramma ‘Wie is DI-RECT’ werd Veenendaal na een afvalrace op 8 november van hetzelfde jaar door de band als nieuwe zanger gekozen waarmee ze samen vele successen behaalden. Inmiddels is Marcel niet meer weg te denken uit de Nederlandse popscene.

Naast DI-RECT heeft de sympathieke Marcel Veenendaal ook nog andere projecten lopen zoals de muziekproductie Ohm. Met deze voorstelling heeft hij in 2018, samen met het Gelders Orkest en Tom Trapp, een aantal openluchttheaters bezocht. Verder is Marcel ook tweemaal coach geweest in het televisieprogramma ‘it takes 2’. Als professioneel zanger heeft hij Bekende Nederlanders, die niet werkzaam zijn in de muziek business, begeleid om hun zangtalenten te ontwikkelen. Met succes, hij won met zijn pupillen Dionne Slagter en Loes Haverkort.

FRIESIAN PROMS EN MARCEL VEENENDAAL

De organisatie is bijzonder verheugd dat Marcel Veenendaal op de uitnodiging om aan de 5th Edition van de FRIESIAN PROMS mee te werken is ingegaan. Dat de lead-zanger van zo’n geweldige band DI-RECT qua repertoire ‘out of the box’ wil meedenken maakt zijn deelname bijzonder. Inmiddels wordt er gezamenlijk naar het repertoire gezocht dat hij onder muzikale begeleiding van The Symphonic Music Connection en het FRIESIAN PROMS koor gaat brengen. Door het noemen van de titel ‘De Bestemming’ lichten we alvast een tipje van de sluier op…