Sipke Jan Bousema – Host FRIESIAN PROMS 2023

Sipke Jan Bousema is bekend als televisiepresentator van populaire programma’s als ZipZoo, Museumbende, het Junior Songfestival en Opsporing Verzocht. Vanuit zijn authentieke kracht weet hij als geen ander de juiste snaar te raken. De in Dokkum geboren Fries, is sinds 2003 met veel passie en inzet actief als concept-/identiteitsontwikkelaar, mediaproducent en communicatiecoach.

Sipke Jan is een veelzijdig persoon, want naast zijn TV werk heeft hij ook diverse film- en theaterrollen gespeeld. Hij acteerde in onder andere de films De Schipper van de Kameleon, de Sinterklaasfilm, Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot en theater- en musical shows waaronder De Afscheidsmonologen en De Sprookjesboom.

Zijn stem leende hij aan The Muppets, Robots, Alein & the Chipmunks, en bijvoorbeeld Ice Age 2 – The Metldown.

FRIESIAN PROMS & SIPKE JAN BOUSEMA

Sipke Jan zal tijdens de FRIESIAN PROMS uw Host zijn en het programma presenteren op zijn eigen kenmerkende manier. Of hij er tijdens zijn presentatie in slaagt de uitdaging te weerstaan om te proberen ook een presentatie vanaf een prachtig Fries paard te verzorgen, zal de tijd leren. Momenteel wordt dit even verhinderd door een rugblessure, maar Sipke Jan is voldoende gemotiveerd om het te proberen.