THE 12 KINGDOM TENORS (UK)

Een mix van Ierse en Engelse tenoren samengebracht in THE 12 KINGDOM TENORS brengen  muzikale contrasten,  uiteenlopend van krachtige en imponerende zang tot rustgevende schoonheid. Ook de humor ontbreekt tijdens hun concerten niet.

Sommige leden van dit sympathieke ensemble hebben een opera achtergrond en anderen komen uit de wereld van de musical of, zowaar, pop. Hierdoor heeft de groep een breed scala en combinaties aan stijlen aan boord, die ze graag met elkaar verbinden. Ze mixen moeiteloos klassieke muziek met rock en popmuziek.

Tijdens tournees in de USA, diverse Europese landen en Azië hebben deze talentvolle en sympathieke zangers het publiek in vervoering gebracht. Als uitstapje en als een soort van grap met het doel te testen hoever ze zouden komen, hebben ze zich opgegeven voor Britain’s Got Talent. Daar hebben ze op de jury en het publiek een overweldigende indruk achtergelaten.

FRIESIAN PROMS – 5th Edition en THE 12 KINGDOM TENORS

U kent de vraag; ‘Mag het ietsje meer zijn..?’ Het antwoord is volmondig ‘ja’ als het gaat over  de komende FRIESIAN PROMS-5th Edition. Deze keer wordt er extra ‘uitgepakt’  getuige ook de uitnodiging van de 12 (!) tenoren van The 12 Kingdom Tenors (UK) om mee te werken aan deze speciale editie.

Tenoren en de FRIESIAN PROMS zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In navolging van Tony Henry (UK), de ster tenor Alessandro Safina (IT) en zijn vervanger als gevolg van een stemprobleem, Paolo Fanale (IT) en Florian Poepjes, zijn in januari The 12 Kingdom Tenors te gast. Maar liefst 12 tenoren uit de UK die u meenemen in hun enthousiasme en laten genieten van hun ingetogen en power vocalen tijdens enkele door hen gebrachte stukken uit het wereldrepertoire.

Waar een link met paarden gelegd gaat worden, blijft nog even een verrassing. Ook voor hen een spannend avontuur..!

De uitkomst horen en zien we op 9 en 10 januari 2020 tijdens de FRIESIAN PROMS!