KFPS presenteert:

De FRIESIAN PROMS 2022 zijn verplaatst naar 2023. Ticketkopers zijn op 24-11-2021 per mail op de hoogte gebracht en hebben nieuwe tickets ontvangen.

FRIESIAN PROMS  
12 – 13 januari 2023

HENGSTENKEURING
13 – 14 – 15 januari 2022

Via onderstaande link kunt u de online Hengstenkeuring 2021 terugkijken en een fotoreportage van de FRIESIAN PROMS 2020

Video compilatie editie HK2021

Faderpaard compilatie

Complete video Hengstenkeuring 2021

Foto’s FRIESIAN PROMS 2020

LES HORSEMEN

Rare vogels deze Fransozen..!
Een parodie op paardendressuur, een show bedacht in Australië.
Drie ‘bekende’ Franse ruiters zullen een dressuurdemonstratie verzorgen met het oog op deelname aan de volgende Olympische spelen. Ondanks enkele haperingen behouden ze onverstoorbaar de “Franse houding”. De combinatie van humor en knappe, aan acrobatiek verwante capriolen, slaan internationaal aan, zijn grenzeloos en vormen belangrijke redenen dat de show sindsdien tot in verre uithoeken van de wereld, met uitzondering van de landen waar geen Engels gesproken wordt, is uitgevoerd.
De ruiters vertegenwoordigen het karikaturale beeld van de Fransen zoals dat door buitenlanders wordt gezien: arrogant, zeker van zichzelf, borderline onaangenaam.
Zelfs in de paardenwereld  kan men niet anders dan er minimaal om gniffelen.

FRIESIAN PROMS EN LES HORSEMEN

Tja…, als u bovenstaande heeft gelezen valt er weinig aan toe te voegen, anders dan dat de organisatie heel blij is er in geslaagd te zijn voor het eerst een hilarische en perfect bij de FRIESIAN PROMS passende ‘paardenact’ te strikken. Daarvoor moest men wel naar Frankrijk en dat vormde gezien de beperkingen rondom het coronavirus op zich al een hele uitdaging.
Het is het waard want als toeschouwers, maar wij verzekeren u ook back stage.., kunnen niet ontsnappen aan de capriolen van deze ‘ruiters’ op hun nobele paarden. Zeer waarschijnlijk Moedigt u hen enthousiast aan om hun, ook muzikaal ondersteunde, kür tot een ongekend hoog niveau te brengen.
Kortom lachen geblazen!

Voor wie alvast een voorproefje wil: klik hier door naar een leuke video!