KFPS presenteert:

De FRIESIAN PROMS 2022 zijn verplaatst naar 2023. Ticketkopers zijn op 24-11-2021 per mail op de hoogte gebracht en hebben nieuwe tickets ontvangen.

FRIESIAN PROMS  
12 – 13 januari 2023

HENGSTENKEURING
13 – 14 – 15 januari 2022

Via onderstaande link kunt u de online Hengstenkeuring 2021 terugkijken en een fotoreportage van de FRIESIAN PROMS 2020

Video compilatie editie HK2021

Faderpaard compilatie

Complete video Hengstenkeuring 2021

Foto’s FRIESIAN PROMS 2020

Waylon, een artiest pur sang!

Waylon is de artiestennaam van Willem Bijkerk, geboren in Apeldoorn. Op 18-jarige leeftijd kreeg hij midden in de nacht een telefoontje van zijn grote held Waylon Jennings, die hem uitnodigde naar Nashville het centrum van de Countrymuziek af te reizen om met hem samen te werken.
Na het overlijden van de Amerikaanse Countryzanger in 2001 keerde Waylon terug naar Nederland. In 2008 nam Waylon deel aan Holland’s Got Talent. Hij maakte tijdens zijn auditie veel indruk met het nummer “It’s A Man’s World” van James Brown. Daarmee was zijn talent zo opgevallen dat een jaar later Universal Music hem als eerst Nederlander onder bracht bij het beroemde Motown Label met als eerste en meteen succesvolle single Wicked Way waarmee hij de top 10 van de Top 40 behaalde.
Na de single verscheen het bijna gelijknamige debuutalbum Wicked Ways waarvoor hij in het TV programma De Wereld Draait Door een gouden plaat in ontvangst mocht nemen. Later volgden er meer. Terwijl hij werkte aan zijn derde album “Heven After Midnight” werd hij gevraagd voor het Eurovisie Songfestival. Hij besloot Ilse de Lange mee te vragen omdat hij met haar een album aan het opnemen was als gelegenheid duo: “The Common Linnets”. Naast een succesvolle en eervolle tweede plaats werden er van het album wereldwijd 500.000 exemplaren verkocht.
Het succesvolle derde (een nummer 1 notering) en vierde album kwam uit, werd hij coach in het TV programma It Takes 2, nam hij later dat jaar 2016 plaats als jurylid op de draaistoel van The Voice, volgden uitverkochte concerten in Rotterdam AHOY en uitverkochte tournees in clubs en theaters.

FRIESIAN PROMS 2022 en Waylon

Het is gelukt! Na een aantal pogingen om op te treden tijdens eerdere edities is het de FRIESIAN PROMS organisatie gelukt Waylon te strikken om van de line-up deel uit te maken. Eerder was er geen ruimte in de agenda.
Inmiddels is Waylon enthousiast aan het meedenken over zijn optreden en de nummers die hij gaat zingen. Daarbij zal een muzikale ode aan het paard (!) niet ontbreken, zal zijn eerste singel Wicked Way en een paar bekende en pakkende en indrukwekkende nummers op het repertoire staan. Dit alles live begeleidt door The Symphonic Music Connection en het FRIESIAN PROMS koor. Wij kijken er naar uit!