Save the date

De nieuwe data voor de Hengstenkeuring en de Faderpaard show voor  2025 zijn 8, 9, 10 en 11 januari 2025.

Kaartverkoop

De kaartverkoop start exclusief voor leden van het KFPS in de maand oktober 2024, waarna een week later de kaarten in de vrije verkoop komen. Houd voor meer informatie deze website in de gaten.

Terugkijken?

Facebookpagina’s:
KFPS-presenteert KFPS Royal Friesian
Instagram & Youtube
Instagram Youtube

Op onze social media pagina’s kunt u veel informatie en beelden terugvinden van de editie van 2024.

Heeft u vragen? Wilt u sponsoren of weten welke mogelijkheden er zijn voor relatiemarketing? Stuur dan een mail naar hengstenkeuring@kfps.nl

Graag tot ziens op 8, 9, 10 en 11 januari 2025!

De magie van het FRIESE PAARD

Het veelbewogen verhaal van het Friese paard, dat zo sterk is verbonden met Friesland, vertelt ons dat dit veelzijdige paardenras zich telkens weer wist aan te passen aan de eisen des tijds. Dankzij haar fiere verschijning met gitzwarte kleur, weelderige behang, het adellijke hoofd, de rechtopstaande en licht geboden hals, de elegante bouw en de verheven gangen, is het Friese paard een lust voor het oog. Haar intelligente en werkwillige instelling en haar ongecompliceerde, vriendelijke karakter maakt haar tot een trouwe kameraad voor sport en recreatie. Die uiterlijke en innerlijke schoonheid, zo leert het verleden, kleurt de toekomst van het Friese paard rooskleurig.

Paradepaard uit Friesland

Het paradepaard van Friesland met zijn werkwillige instelling en ongecompliceerde karakter is uitgegroeid tot één van de meest gewilde en veelzijdige paardenrassen in de wereld. Anno 2023 telt de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek ruim tienduizend leden verspreid over ruim tachtig landen. Elk jaar worden ongeveer vijfduizend merries door een kleine honderd hengsten ‘gedekt’.